Nieuwe vleermuiskast voor de heemtuin

Stichting Stadsnatuur iheeft geld ingezameld voor  een vleermuiskast op palen. Tijdens een vleermuiswandeling in de Heemtuin Frater Simon Deltour opperden vleermuisdeskundigen dat dit een uitstekend gebied zo zijn voor een “paalkast” voor vleermuizen. Daarmee zijn al succesvolle experimenten uitgevoerd. Zo was de paalkast in de Philips Fruittuin binnen het jaar bezet door vleermuizen. De plaats en het model in goed overleg met het bestuur en vrijwilligers van de Heemtuin gekozen en afgelopen week is het nieuwe vleermuisverblijf geplaatst.

Het is een mooi geheel waarbij de vleermuizen, al naar gelang het weer, de keuze kunnen maken uit twee kasten maar daarin ook nog meerdere compartimenten, die allen een eigen microklimaat hebben.De vleermuiskastis te zien in het educatieve gedeelte van het park en zal de komende jaren worden gemonitord.

De vleermuiskast is gesponsrd door  hetr  Brabants Landschap- Coordinatiepunt Landschapsbeheer,Nat. Postcode Loterij, Provincie N.Brabant, SsnoE en Stichting Stadsnatuur. Dank aan  aan MU-S voor de nette uitvoering.