Start van het broedseizoen van de slechtvalken

Het broedseizoen 2018 voor de Slechtvalken is begonnen. Net als bij Beleef de Lente draaien in Eindhoven camera’s weer om de nestkasten live in beeld te brengen.

  • Op de Catharinakerk zit nog steeds hetzelfde koppel dat al  voor het achtste jaar samen een nest  heeft. Dit jaar hebben ze vier eieren. Bekijk de nestkast op de Catharinakerk.
  • Op de toren bij het Evoluon zit ook weer een paartje. Dat is deze week begonnen met de eileg. Hiervan is het vrouwtje nieuw. In de winter heeft er een wisseling onder de vrouwen plaatsgevonden. De Tilburgse man is nog wel steeds aanwezig.. De nieuwe vrouw is net als het vorige van Duitse afkomst en is in 2016 geboren. Het is voor haar de eerste keer dat ze een nest heeft en jongen moet grootbrengen. Wezijn benieuwd of dat haar gaat lukken. Bekijk de nestkast op het Evoluon.

De foto is van het vorige seizoen.