Slechtvalken-update

Locatie  Evoluon
Bij de Eindhovense slechtvalken is er in 2020 een wisseling van partners geweest. Het mannetje van het Evoluon was weg (het onbekend waar die is gebleven). Het vrouwtje bleef maanden alleen. Dat trok de aandacht van het mannetje dat al heel lang op de Catharinakerk verblijft. Dat is vervolgens overgestapt naar het Evoluonvrouwtje. Dit paar heeft  twee jongen grootgebracht.

Locatie Catharinakerk
Voor het vrouwtje op de Catharinakerk diende zich een nieuw mannetje aan. Dat zorgde voor veel gevechten en veel onrust, wat ten koste ging van het broeden en de eileg. Uiteindelijk zijn er dan ook op de kerk geen jongen groot geworden.

De rest van het jaar is het geleidelijk rustiger geworden en de koppels zijn nog compleet. Hopelijk wordt het nieuwe jaar beter.

Een jong van het Evoluon-koppel, met nog een mooi kapsel
Het koppel van de Catharinakerk met het nieuwe mannetje
Het koppel van het Evoluon