22-2: Lezing over het werk van een biologisch tekenaar (uitgesteld)

Poelenwerkgroep Eindhoven organiseert een lezing over de achtergronden en de totstandkoming van het boek Salamanders in Art and Science. Bas Teunis, tweede auteur en beeldredacteur van het boek, verzorgt deze lezing onder de titel ‘Salamanders, schoolboeken en zeevogels’. Hij gaat daarbij ook in op zijn werk als biologisch tekenaar.

Geboren en getogen Eindhovenaar Bas Teunis (1958) raakt na zijn studie biologie verzeild op de tekenkamer van de Universiteit Utrecht, als assistent-tekenaar. Daar leerthij de kneepjes van het vak. In eerste instantie  richt hij zich op afbeeldingen van amfibieën en reptielen. Begin jaren negentig begint Bas Teunis schoolboekenillustraties te maken, en dit werd al snel zijn belangrijkste inkomstenbron. Daarnaast houdt Bas zich sinds midden jaren negentig intensief bezig met zeevogels en hun gedrag. Maar zijn liefde voor salamanders ging nooit over.

In 2014 leverde Bas Teunis de tekeningen voor ‘Salamanders of the Old World’  Max Sparreboom. Bij  de voorbereidingen voor het boek stuitte Max op historische illustraties van salamanders. Hij besloot daar samen met Bas een apart boek aan te wijden: ‘Salamanders in Art and Science’.

De lezing is op 22 februari van 20.00-22.00 uur in Natuurinformatiecentrum de Paardestal  IVN Geldrop. Meer informatie in het Persbericht.
De lezing kan helaas niet doorgaan wegens ziekte van de spreker. Dit najaar wordt de lezing alsnog gehouden.