Wespendief bezoekt Eindhoven

wespendief Foto Chris Verstappen

afgelopen weken is er binnen de Eindhovense stadsnatuur een opvallende verschijning actief geweest: een Wespendief. Deze zeldzame vogel, waarvan er maar enkele verblijven binnen de regio de Kempen, eet zoveel mogelijk bijen en wespenraat althans de inhoud ervan zoals de jonge poppen. Hij graaft desnoods de wespennesten op uit de grond om bij de raten te komen. Er werd twee weken geleden zo’n uitgegraven wespennest aangetroffen op het landgoed Glorieux aan de Geldropseweg, waarbij de stukken raat nog verspreid erbij lagen.

Afgelopen week is de vogel gezien in de omgeving van het van Maerlantlyceum, waarbij er mooie foto’s van de vogel gemaakt zijn. Deze vogels staan op het punt weer te vertrekken naar Afrika, dus waarschijnlijk moeten we ze weer een jaar missen.

Foto’s Chris Verstappen.