Broedseizoen 2016

Beiden koppels hebben drie jongen grootgebracht en heel toevallig in ieder nest twee jongens en een meisje.
Koppel Catharinakerk
In de Catharinakerk is het redelijk rustig verlopen. Slechts in het begin van het broedseizoen was er wat concurrentie van een vreemde valk maar deze hebben ze succesvol weg kunnen houden van “hun” kerk.

Koppel Evoluon
Op de toren van het Evoluon is het heel anders verlopen. Het Bonte vrouwtje wat daar zat te broeden is tijdens de eileg verdreven door een Duits vrouwtje met de ring 1EF. Dit vrouwtje heeft de jongen grootgebracht doch tijdens het uitvliegen van de jongen is er een vreemde valk ten tonele verschenen en tijdens de vechtpartijen is 1EF gewond geraakt en met de Dierenambulance naar de opvang gebracht.

De nieuwe vreemde vrouw wilde het liefst al de jongen verjagen doch kwam hierbij in conflict met de man des huizes. Het is lang onrustig geweest totdat 1EF werd losgelaten en wederom haar plaats innam op de toren en de jongen verder van voedsel voorzag samen met de man.

Uiteindelijk zijn de jongen goed uitgevogen en is er zelfs een melding geweest van een van hen, maanden naderhand.